6 WEEKSE KOOKCURSUS BASIS
De leukste kookcursus in de Hoeksche Waard en omstreken! Tijdens deze kooklessen gaan we terug naar de basis. Of je nu een beginnende keukenprins- of prinses bent of al wat meer kookervaring hebt maakt niet zoveel uit. Koken doe je zo! In 6 weken kom je in aanraking met snijtechnieken, kooktechnieken, kookapparatuur, kookgereedschappen en tips en trics om jou zelfverzekerder aan de slag te laten gaan in de keuken. Na deze cursus weet je wat er gebeurt in de pan of oven en op welke temperatuur. Zeg vaarwel tegen koken vanaf recepten. Onzekerheden worden weggenomen en jij durft en begrijpt meer na deze cursus in de keuken. Voor zowel beginners als gevorderden te volgen en een aanvulling op de eerste basis kookcursus maar ook als je al de vervolg kookcursus hebt gedaan.
LES 1: SNIJTECHNIEKEN
Tijdens deze eerste les duiken we in de diverse snijtechnieken. Net als bij de andere basis kookcursus zijn snijtechnieken belangrijk als je weet wat je wilt gaan bereiden en op welke manier. Tijdens deze les gaan we een curry maken en laat Michka je zien hoe je altijd de perfecte rijst kunt koken door een paar slimme trucs. Ook hasselback aardappels staan op het programma. Kortom een eerste les vol gerechten met perfect gesneden groentes!
LES 2: KOOKTECHNIEKEN
Hoe blancheer of kook je groente en gebruik je wel of geen zout? Welke groente bereid je op welke manier en gebruik je daarbij olie, boter en zo ja welke dan? Wanneer moet je groente wel of niet koken en hoe gaar zijn de groentes? We gaan loempia’s, wraps en burrito’s maken tijdens deze les en een heerlijke dipsaus. Uiteraard zoeken we de Maillard reactie weer op. Weet je niet wat dit is? Dan is deze les een geweldige aanvulling op je kookskills.
LES 3: VLEES; HELE KIP
De hoofdrol wordt gespeeld door een hele kip. Iedereen krijgt een hele biologische scharrelkip die wel met een vlijmscherp mes zelf uit elkaar zullen gaan snijden. Geen zorgen de kip is door de slager al geplukt en schoongemaakt. Alles wordt gebruikt en we gaan diverse bereidingstechnieken leren om de delen van de kip op verschillende manieren te bereiden.
LES 4: PASTA EN PASTASAUZEN
Iedereen eet pasta maar waar bestaat pasta uit, hoe maak je het zelf en wat voor soort saus hoort bij welke pasta of maakt dat eigenlijk niet zoveel uit? We zullen tijdens deze les diverse pastasoorten en sauzen gaan bereiden zodat jij nooit meer dezelfde pasta eet. Pasta met volkorenmeel, pasta met ei en pasta gemaakt met de hand komt aan bod.
LES 5: DESSERTS MET ZUIVEL
Deze les legt de nadruk op een aantal methodes en technieken om een geslaagde zuivel dessert zoals crème brulee, vanillevla of panna cotta te leren maken. Kun je zomaar uit je hoofd een ricotta crème maken? Waar moet je op letten, hoe zorg je ervoor dat zuivel niet schift en hoe kun je zuivel laten opstijven met en zonder gelatine? Is tiramisu nu met of zonder rauwe eieren?
LES 6: HET DINER
Jij bent de chef! Je hebt in 5 lessen de basis gelegd om groente, vis en vlees smakelijk en perfect te bereiden. Tijdens deze laatste les krijg je hulp om de puntjes op te i te zetten en lekker te oefenen. Alles komt nu samen in een 3 gangen diner ter afsluiting.
Inbegrepen is ook een eenmalige korting van 15% op onmisbaar kookgerei bij kookwinkel Braadbaas. Michka heeft de essentiële tools al voor je op een rij gezet.
AANMELDEN EN KOSTEN
Deze nieuwe basis kookcursus editie twee wordt voor het eerst eind dit jaar gegeven op de dinsdagavond van 18:00 uur tot 21:00 uur.
Januari 2025: woensdag 8 januari, (dan een weekje niet) 22 en 29 januari, 5, 12 en 19 februari 2025.
De kosten bedragen € 495,- euro voor alle 6 lessen. Inbegrepen zijn alle ingrediënten en 2 drankjes tijdens het koken. Vooraf wat kleins eten wordt aangeraden.
Inbegrepen is ook een eenmalige korting van 15% op onmisbaar kookgerei bij kookwinkel Braadbaas. Michka heeft de essentiële tools al voor je op een rij gezet.
Minimaal 10 maximaal 12 deelnemers. Losse lessen kunnen niet worden gevolgd.
Neem eigen doggybags mee voor de overgebleven gerechten! Doggybags zijn ook aan te schaffen in de studio.