het verhaal van CHEF MICHKA CHEL
“Voor mij gaat koken niet alleen om het eten, maar ik wil goed leren koken toegankelijk maken voor iedereen. Door de ervaring die mijn gasten in de kookstudio opdoen, geven ze mij het gevoel dat iedereen goed kan leren koken. Mijn doel is dat mijn gasten zich altijd op hun gemak voelen, zodat ze meer kunnen genieten van het moment in de keuken”.
Michka (39) heeft in 2017 de kookstudio opgericht. “Na 15 jaar in diverse keukenbrigades als kok van Noord-Italië, naar midden Nederland en tot als laatste in de regio Rotterdam, miste ik het contact met de oorsprong van de producten waar ik mee kook”. Koken is voor haar meer dan alleen een mooi bordje met bijzondere smaken het draait voor haar in essentie om twee dingen. Ten eerste gaat het er volgens Michka om dat je meekookt met de seizoenen en beseft wat een rijkdom er in de Hoeksche klei groeit. Ten tweede merkt ze dat haar gasten steeds minder tijd nemen om te durven koken en stimuleert ze haar gasten dat goed koken helemaal niet moeilijk is. Michka leert je smaken herkennen, benoemen en daarna geeft ze je alle ruimte en vrijheid om het zelf uit te proberen. Wees attent wees nieuwsgierig. En als een gerecht een keer mislukt, dan zij dat helemaal oké. Je kunt het altijd opnieuw proberen. De chef vindt dat op deze manier van koken meer creativiteit ontstaat, dat haar gast ook echt iets leert en dus met beduidend meer zekerheid thuis gezonder blijft koken zonder te veel kant-en-klaar. Een ervaring die haar gast meeneemt naar huis!
“Ik wil mijn gasten laten zien dat het echt heel makkelijk is om alles zelf en vers te maken, zonder pakjes en zakjes. Als ik zie dat mijn gasten de lol van het koken (terug) vinden dan kan ik zo enthousiast worden dat ik op het aanrecht sta te dansen!”
De kookstudio is voor haar een plek waar alles kan als het maar met eten te maken heeft. Een vraag die haar vaak wordt gesteld is waarom ze in de Hoeksche Waard is komen wonen. “Als kok ben je voortdurend met nieuwe ingrediënten, duurzaamheid en smaken bezig om je zo te blijven ontwikkelen. Voor mij rijmde het niet dat ik dit tussen 4 stadse restaurantmuren deed en niet met mijn voeten in de klei in de buitenlucht. Koken van land tot bord is voor mij ook vieze laarzen krijgen, de grond van de groentes schrobben en beseffen dat je niet het hele jaar door alles te verkrijgen is, zoals in een gangbare supermarkt. Ze is vaak op het land te vinden, in gesprek met de boer en ze ontwikkelt graag pure recepturen met groentes in de hoofdrol.
Ik woon nu meer dan 10 jaar in de Hoeksche Waard voel me enorm gegroeid en ik ga hier nooit meer weg”. Ze is voorlopig nog niet uitgekookt in de studio in Numansdorp en haar enthousiasme, kookkunsten en kennis deelt ze graag met jou, zodat jij dit mee naar je eigen keuken kunt meenemen.
Haar eerste kookboek is november’23 uitgekomen en is een ode aan de Hoeksche Waard.
Jessica, Lisa, Yfke, Julia, Rosann en Daisy zijn hét girls afwasteam van de kookstudio. Achter de schermen helpen zij mee om alle kookworkshops, cateringen en koken op locaties vlekkeloos te laten verlopen. De kookstudio is super trots op deze kanjers en weet niet wat ze zonder zou moeten!
De kookstudio werkt graag met enthousiaste zzp-ers en bevlogen gastvrouwen. Mickey & Marie-Louise werken graag als gastvrouw tijdens de kookworkshops. Met al hun enthousiasme en aandacht maken ook zij onderdeel uit van kookstudio Hoeksche Waard.
Mickey
Vierde ooit zelf haar verjaardag in de kookstudio met vrienden en familie en is er nu niet meer weg te slaan. Ze vindt elke kookworkshop of keukenborrel een feestje. En dat straalt ze ook zeker uit deze lieve meid!
Jonna, Daisy en liv
Het lijkt wel een meidenband. Helaas dat is het niet, maar zou wel kunnen! Jonna, Daisy en Liv zijn super leuke jonge gastvrouwen en weten precies wanneer ze voor jou een drankje moeten inschenken tijdens het koken en dineren. Ze zijn vanaf hun 14e bij de kookstudio betrokken en vanuit de spoelkeuken doorgegroeid tot gastvrije alleskunners. Misschien zie je een van de dames wel tijdens jouw kookworkshop of keukenborrel.