“Heel veel geleerd door de deskundige leiding van Michka. In de uitgebreide keuken waren alle benodigde materialen in ruimte mate aanwezig. Dat geldt ook voor de ingrediënten waarmee is gewerkt. Ga met alle inspiratie die ik heb gekregen nu verder thuis in de keuken.”
“Ik heb de basis cursus gedaan en ik kan het van harte aanbevelen.
Super goede uitleg en je krijgt geweldige informatie.
Elke week weer een feestje om heen te mogen gaan.”
DATA EN KOSTEN BASIS
De basiscursus is kleinschalig en wordt ongeveer 4 tot 6 x per jaar gegeven afgewisseld op dinsdag- of woensdagavond van 18:00 uur tot 21:00 uur.
Maart 2025 : dinsdag 11, 18 en 25 maart en 1, 8 en 15 april 2025 (VOL).
Extra MAART 2025: woensdag 12, 19 en 26 maart. 2, 9 en 16 april 2025 (VOL).
Mei 2025: woensdag 21 en 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni 2025 (9 plekken vrij).
———- VAKANTIESTOP ————
September: dinsdag 2, 9, 16, 23 en 30 september en 7 oktober 2025 (7 plekken vrij)
November 2025: dinsdag 28 oktober, 4 november dinsdag 11 oktober, dinsdag 18 en 25 november en 2 december 2025 (10 plekken vrij).
De kosten bedragen € 495,- euro voor alle 6 lessen. Inbegrepen zijn alle ingrediënten en 2 drankjes tijdens het koken. Vooraf wat kleins eten wordt aangeraden.
Inbegrepen is ook een eenmalige korting van 15% op onmisbaar kookgerei bij kookwinkel Braadbaas. Michka heeft de essentiële tools al voor je op een rij gezet.
Minimaal 10 maximaal 12 deelnemers. Losse lessen kunnen niet worden gevolgd.
Neem eigen doggybags mee voor de overgebleven gerechten! Doggybags zijn ook aan te schaffen in de studio.
6 weekse kookcursus BASIS
De leukste kookcursus in de Hoeksche Waard en omstreken! Tijdens deze kooklessen gaan we terug naar de basis. Of je nu een beginnende keukenprins- of prinses bent of al wat meer kookervaring hebt maakt niet zoveel uit. Koken doe je zo! In 6 weken kom je in aanraking met snijtechnieken, kooktechnieken, kookapparatuur, kookgereedschappen, warenkennis en tips en trics om jou zelfverzekerder aan de slag te laten gaan in de keuken. Na deze cursus weet je wat er gebeurt in de pan of oven en op welke temperatuur. Welke olie/boter gebruik je en waarom? Wanneer gebruik je snijtechnieken en wat combineer ik wel of niet met elkaar en waarom? Onzekerheden worden weggenomen en jij durft en begrijpt meer na deze cursus zodat je zonder recept aan de slag kunt en thuis complete gerechten kunt bereiden.
LEs 1: SNIJTECHNIEKEN
Tijdens deze les staan snijtechnieken en warenkennis op het programma. Welke messen zijn essentieel, hoe gebruik je messen, hoe onderhoud je deze en waarom zijn er eigenlijk snijtechnieken? Welke groente zijn hartig, welke groente zoet en hoe kan ik door middel van groente een bepaalde smaak aan een gerecht geven? Hoe herken ik een bepaalde smaak eigenlijk?
Les 2: KOOKTECHNIEKEN
Tijdens deze les gaan we aan de slag met diverse kooktechnieken en een belangrijk scheikundig proces; namelijk de Maillard reactie. Welke kooktechnieken zijn er en welke groente hoort bij welke kooktechniek? Wat gebeurt er in de pan of oven en op welke temperatuur? Wanneer zijn mijn groentes gaar en hoe leer ik dit te herkennen? Lukt het mij een ei te pocheren?
LES 3: DE PERFECTE BIEFSTUK
Hoe bereid je nu de perfecte steak, moet ik nu wel of geen zout gebruiken en welke olie/boter gebruik ik op welke temperatuur? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn stukje vlees altijd de juiste bereiding heeft die ik lekker vind? Welk deel van het dier gebruik je voor welke bereiding en waar moet ik op letten bij het kopen van vlees? Hoe snij ik vlees correct en hoe blijft mijn stukje steak altijd mals? Raakt mijn rolladetouw niet in de knoop? Deze les zal je nooit meer vergeten.
LES 4: VIS FILEREN
Deze les staat helemaal in het teken van alles wat uit het water komt zoals vis, schaal- en schelpdieren. We gaan fileren, pocheren, bakken en nog veel met deze prachtige producten. Heb je nog nooit een vis gefileerd dan is deze les super spannend! Hoe fileer ik een vis, hoe bereid ik deze daarna met welke kooktechniek, hoe openen ik een oester en hoe maak ik een gamba schoon? Deze les blijft je zeker bij.
Les 5: BASIS DEEG
Bakken hebben we allemaal al wel eens gedaan. Maar wist je dat er verschil zit in bloem, meel en wat het verschil betekent voor je taart of cake? Welke bloem gebruik je, in welke verhoudingen tot de andere ingrediënten? We maken een citroen meringue taart met 3 diverse technieken. Je leert de basis patisserie beginselen en herkent na deze les een bakrecept te beoordelen of deze wel of niet klopt en dus of je baksel wel of niet slaagt.
LES 6: HET DINER
Jij bent de chef! Je hebt in 5 lessen de basis gelegd om groente, vis en vlees smakelijk en perfect te bereiden. Tijdens deze laatste les krijg je hulp om de puntjes op te i te zetten en lekker te oefenen. Alles komt nu samen in een 3 gangen diner ter afsluiting.
Inbegrepen is ook een eenmalige korting van 15% op onmisbaar kookgerei bij kookwinkel Braadbaas. Michka heeft de essentiële tools al voor je op een rij gezet.